1 reden waarom ik ren.

Ik zou natuurlijk een blog kunnen schrijven over, nou ja, bijvoorbeeld 100 redenen waarom ik ren. Het schijnt dat dat soort titels mensen aantrekt je blog te lezen. Maar het feit is dat ik amper 1 reden kan bedenken waarom ik ren. Maar goed, 2 keer per week martel ik mezelf en ga ik er, weer of geen weer, op uit. Dit doet ik al een behoorlijke tijd, wat overigens niet te zien is aan het tempo dat ik heb.

Stom genoeg had ik pas een paar weken geleden door dat je in een bepaald tempo rent en dat je dit tempo (duh) kan koppelen aan BPM (beats per minute) en dat je die BPM dan weer kan koppelen aan muziek, jawel! Uitvinding van de eeuw!

Mijn vorige Dam tot Dam (by night, de mietjes variant) rende ik op een mix van muziek die ik goed vind. En laat mijn muzieksmaak nou ontzettend breed zijn. Dus Satie werd afgewisseld door The Beatles die vervolgens weer werd opgevolgd door een snoeihard trancenummer. Je raad het al, de BPM’s vlogen alle kanten op. De ene minuut rende ik met 90 bpm en de andere met 200.

Tel dat op bij het feit dat ik toen nét wist dat ik zwanger was en je kan vermoedelijk wel inschatten dat ik bijna de laatste was die over de finish strompelde.

Dit jaar wil ik het dus anders aanpakken, ik heb een nieuw jasje gekocht, en nieuwe hardloopschoenen (wist je dat je door je zwangerschap grotere voeten kan krijgen? Nou, IK OOK NIET!) en om het af te maken heb ik een hele goede in ear sport koptelefoon gekocht. Voor iemand die haar hitte niet goed kwijt kan is rennen met een koptelefoon die over je oren ligt als een warme deken niet de beste keus, kan ik uit ervaring vertellen.

bron: Bol.com

bron: Bol.com

En… ik ben uren bezig geweest om muziek uit te zoeken met 150 a 160 BPM, zodat ik dan binnen een uur de 8k gelopen moet hebben (eigenlijk 50 minuten). En deze lijst moet natuurlijk niet volledig naadje zijn. Nu willen jullie vast wel weten wat ik luister, toch?

Op mijn 150 PBM 8K playlist staat onder andere:

Maar verder vind je hier ook:

The BeachBoys: I get around
Bob Marley: Three little birdsBlind Melon: No rain
Chan Romero: Hippy Hippy shake
Chubby Checkers: The Twist
Everly Brothers: Claudette
Flogging Molly: The times are changing
Glenn Frey: The heat is on (krijg ik een heerlijk flashdance gevoel van)
The Chordettes: Lollipop
The Chiffons: He’s so fine
The Everly Brothers: Till I kissed you

Mijn vorige playlist had 130 PBM, maar daar ben ik uitgegroeid. Deze playlist heeft gemiddeld 150 BPM en bestaat voor een groot de uit Rock ’n Roll! (Doe in mijn hoofd een dansje)

1 reden waarom ik ren

Waarom rennen mensen nou? Na een rondje Google denk ik dat het vooral te maken heeft met selfies en laten zien hoe goed je bent. Honderden, zo niet duizenden selfies van mensen die zeggen net 10k te hebben gerend, maar eruit zien alsof ze net de deur uit zijn gestapt. Kom op! Zo ziet niemand er toch uit? Ik niet in ieder geval, en daarom zal je ook niet zo snel een selfie van mij tegenkomen (nee, ook niet hier). Het duurt vast niet lang meer voordat iedereen zijn hardloop selfies kan optimaliseren.

En waarom ik nou ren? Ik wil een sportief doel in mijn leven hebben (en eigenlijk ook een beetje afvallen), en nou ja, in case of a zombie outbreak. Oké oké, dat zijn drie doelen! Ik kom er wel 😂

Ren jij ook of meh, nee niet echt, behalve als ik de trein moet halen?

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: