8 gave uitjes en vakanties met (kleine) kinderen!

Dit is het eerste jaar dat ik uitjes en vakanties moet plannen met Tessel erbij, en Tessel is best nog een beetje klein. Daarom is niet alles geschikt om met haar te doen en sommige dingen zie ik simpelweg niet zitten. Lowlands sla ik even een jaartje over. Ook ben ik niet bepaald fan van massale vakantieverzamelplaatsen met grote animatieteams en polsbandjes om te bewijzen dat je “All Inclusive” bent. En aangezien ik wel op vakantie wil, en ook naar een festivalletje wil gaan, ben ik op zoek naar leuke, wat alternatieve plekken. Op mijn zoektocht kom ik ontzettend veel leuke dingen tegen, die geschikt zijn voor baby’s!

Daarom, dit keer een lijstje van geweldige vakantie -en feestplekken!

 • Mañana Mañana

Man, man, man, wat ziet dit er gezellig uit. Mañana Mañana is een relaxt festival waar kinderen ontzettend welkom zijn.

Manana Manana

Dit feest op Landgoed Enghuizen in Hummelo is een prachtig en alsmaar slechter bewaard geheim van jonge rockers, oude hippies, stoere meisjes, knappe jongens, gezinnetjes en buurtbewoners.

Kinderen kunnen er fossielen zoeken, er zijn avonturentochten, je hebt er de silent skippy disco (AWESOME), je kan Yoga doen, eten met uitzicht en er treden ontzettend veel bandjes op (waar je nog nooit van hebt gehoord, maar die geweldig zullen zijn!).

Manana manana

Hier ga je naar de website van Mañana Mañana.
Mañana Mañana vindt plaats op 17, 18 en 19 juni in Hummelo

 • Keltfest

Keltfest is een Keltisch verkleedfeestje voor het hele gezin! Feeënhuisjes knutselen, klaverkettingen maken of stoere spelletjes doen, het kan er allemaal. En ook aan de allerkleinsten is gedacht, er staan boxen, er zijn flesverwarmers en er is een rustig hoekje voor borstvoeding gevende moeders!

Keltfest is een folkfestival in Keltische stijl dat wordt gehouden op 28 & 29 mei 2016. Geniet van de heerlijke muziek, terwijl je rondloopt over de Keltische markt, meedoet aan een van de vele workshops of iets lekkers uitzoekt van de barbecue.

10427236_726656240714423_5919407903865332046_n

Je kan er heerlijk eten (maar echt! Als vegetariër ben ik sla gewend, maar hier was het eten subliem!), dansen op gave muziek en er zijn workshops. Toen ik er was kon je een roofvogel vasthouden met zo’n grote leren handschoen, en dronk ik wijn uit echte kelken en was ik natuurlijk verkleed (wat echt te gek is!)

Hier kan je meer info vinden over Keltfest!

 • Buitenkunst

Buitenkunst vind ik ge-wel-dig! Er zijn speciale programma’s voor elke leeftijdscategorie, beginnende bij 3 jaar.

Bij Buitenkunst Drenthe kan je in het zomerseizoen workshops volgen op het gebied van de kunsten: theater, dans, muziek, zang, beeldende kunst en schrijven. Je kampeert een week lang op het bosrijke terrein van Staatsbosbeheer Uteringskamp, gelegen in de boswachterij Grolloo.

kleutersbeeldendbuitenkunst.500

Toen ik er een aantal jaren geleden was had ik nog geen kind, maar het viel me wel op hoe leuk de kinderen die er waren aan het spelen waren, of aan het knutselen waren en gewoon helemaal zichzelf konden zijn. Overigens zijn baby’s ook welkom, maar is er geen speciaal programma voor hen. Echt een aanrader!

Voor meer info over buitenkunst klik je hier!

 • Met de huifkar op vakantie

Er zijn een aantal vakanties die me als kind zijn bij gebleven, en één daarvan was onze vakantie met een huifkar. Je reed midden door de bossen en had het gevoel een echte cowboy te zijn. Het paard (Wingrrrrrrrrid!) kende het rondje op haar duimpje, maar toch had ik gevoel dat ik de kar bestuurde. En ’s nachts was het natuurlijk superdonker en superspannend!

huifkar vakantie

Als je de kans hebt, zou ik dit zeker een keer doen. Ik weet niet via welke organisatie wij gingen toen ik klein was, maar er staan er genoeg online, zoals deze bijvoorbeeld.

 • Je lievelingscamping

Camping de Lievelinge, deze staat op mijn to-go lijstje! Van de foto’s alleen al wordt ik ontzettend blij. Ik krijg er een beetje een hippie gevoel van, and I like that! Op welke camping mag je nog een fikkie stoken voor je tent? Nergens! Behalve hier dan 🙂

Een eigenzinnige vrijplaats en een super gezellige familiecamping in één, waar je zowel met als zonder kinderen een wonderbaarlijke tijd hebt. Een Lievelingscamping dus, voor een next level kampeerervaring.

Lievelinge camperen

Er is ook nog eens van alles toen doen, voor volwassenen, maar ook zeker voor de kinderen. Je mag ook niets doen trouwens, er hangen hangmatten!
En om het af te maken: je kan ook heerlijk eten op de camping, met producten uit hun eigen moestuin.

Hier vind je meer over de Lievelinge.

 • Elfia

Ook hier ben ik geweest zonder kind, verkleed als jonkvrouwe. Elfia is een tweedaags evenement waarin iedereen zichzelf verkleed, er toernooien zijn, er markten zijn, maar het vooral gaat om zien en gezien worden. De mooiste creaties zie je voorbij komen.

Voor kinderen is het een geweldige plek waar alle sprookjespersonen tot leven komen. En zelf kunnen ze natuurlijk ook verkleed gaan als hun favoriete karakter. Toen ik er was, was er een zwaardvecht toernooi waarbij kinderen als echte ridders leerden omgaan met hun houten zwaard.

Dit jaar vindt Elfia plaats op 24 en 25 september 2016. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis, daarna is er een gereduceerd tarief én zijn er leuke dingen te doen:

Zo vind je Guapa op Elfia. Zij hebben een handgemaakte, met de hand aangedreven “middeleeuwse paardenmolen” waar kinderen ringen mogen steken. Dit behendigheidsspel is voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

guapacreations

Guapa! wil kinderen weer feeling geven met échte materialen en toffe eenvoud. Geniet van een ritje op de molen of neem deel aan een uitdagend behendigheidsspel waar je zoveel mogelijk ringen moet steken! Geen plastic, schreeuwerige kleuren maar een fantastische interactief spel met natuurlijke materialen

Geef toe, klinkt gaaf toch?

Koop er snel je kaartjes en ga eens op avontuur! Hier vind je de website van Elfia
En hier vind je meer over Guapa.

 • Val Sinestra in Zwitserland

Voor mensen die iets verder willen kan ik Val Sinestra aanraden, wij gaan, als Tessel ouder is, ook zeker weer heen! Ik was net even de website aan het bekijken en werd er helemaal blij van. Voor kinderen, zo staat er, is er vanalles te doen: Speurtochten door het grote kasteel, broodjes bakken op het kampvuur en muziek maken bij het kampvuur, dammetjes bouwen in de beek achter het kasteel (dit was vooral een hobby van mijn vader, die gek is op dammetjes), knutselen, tekenen, aaaah! Zoveel! Had ik al gezegd dat er een vleugel staat? Dus piano spelen in de grote zaal kan ook!

WS Hotel

WS Hotel

En voor kinderen vanaf 12 jaar zijn er ook vette dingen te doen

Zij gaan mountainbiken, een bergbeklimming met huttentocht maken, rotsklimmen, zwemmen, wildwaterraften op de Inn of het Seilpark in.

Hoe gaaf is het om vanuit een groot kasteel allemaal wandelingen te maken, coole dingen te doen en ook nog eens veel te leren?

Lees hier alles over Val Sinestra.

 • Reggae Geel in Belgie

Ik merk aan Tessel dat het ritme van Reggae haar heel hard doet wiebelen, en laat ik nou ook gek zijn op reggae! Toen ik op reggae Geel was in Belgie heb ik een geweldige tijd gehad. Heerlijke sfeer en goede muziek, oh en goed eten, ook niet verkeerd!

Maar wat ik toen nog niet wist en nu wel is dat het ook geschikt is om met kinderen heen te gaan!

Kinderen zijn dol op reggae maar een hele dag luisteren is allicht wat veel gevraagd. Wij verwelkomen ze met open armen in ons animatiedorpje, waar ze zich zo mogelijk nog beter zullen amuseren dan de papa’s en mama’s aan de verschillende podia.

Reggae Geel

Kortom, op 5 en 6 augustus vind je ons misschien wel op Reggae Geel!

Klik hier voor meer informatie en catch a vibe op Reggae Geel!

Nog even dit:

Ik vind het echt ontzettend lastig om bijzondere, leuke en gezellige uitjes en vakanties te vinden voor (kleine) kinderen. Maar ik ben denk ik wel aardig op weg zo.

Ik ben erg nieuwsgierig wat jullie geweldig vonden met jullie kind(eren). Laten jullie het me weten?

Bewaren

1 Comment on 8 gave uitjes en vakanties met (kleine) kinderen!

 1. Pieter Allijn
  17/08/2016 at 08:45 (3 jaar ago)

  Ja! Een week lang huifkarren door Drenthe. Keuken aan boord dus de macaroni bij dat vennetje was veel lekkerder dan thuis. Regen op de huif en iedereen gezellig binnen (behalve paard en ik op de bok maar toch Yeeeeha!). ’s Ochtendsvroeg een dromerig dorpje binnen rijden op zoek naar krentenwegge. De geur van bos en heide. Het uitzicht vanaf de bok of benenbungelend achterop de wagen zitten. Wie wil dat niet! Wanneer gaan we weer?

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: