Baby Rockstar- de coolste baby playlist!

Het loopt weer naar het einde van het jaar, en dat betekend dat iedereen op het moment zijn top2000 aan het samenstellen is (stemmen kan vandaag voor het laatst).
En hier zit ik een lijstje samen te stellen met muziek voor baby’s. Prioriteiten moeten worden gesteld! Wel een bad ass lijstje natuurlijk!

Ik was alle standaard baby muziek een beetje zat, ik kan de mobile niet meer horen! Pling-plong-pling-plong. Ver-schrik-kelijk! Maar om Tessel nu full on aan de rock te laten gaan vind ik ook weer zoiets. Toevallig stuitte ik op een album van Jason Falkner, Bedtime with the Beatles. Muziek waar ik zelfs op weg kon dromen… Heerlijk!

6023268510_df0042f314_z

 

 

 

 

 

Maar wist jij dat ontzettend veel rockmuziek is omgezet naar baby muziek? Op mijn lijstje staan onder andere Nirvana, Radiohead, Led Zeppelin en natuurlijk Metallica!

March26_DavidBowie_AlbumArt Rockabye-Baby---More-Lullaby--pTRU1-7711502dt

Inmiddels is het best een vette playlist geworden, met een verrassende nummer 1!
Als je wilt weten wat er op 1 staat, dan kan je de playlist hier bekijken:

The Coolest Baby playlist

Er is al ontzettend veel geschreven over muziek en baby’s, zo is er in 1993 onderzoek gedaan of baby’s slimmer worden van muziek, ze noemden dit het Mozarteffect. De meningen zijn verdeeld over de onderzoeksresultaten, wat ik niet zo gek vind aangezien het onderzoek niet daadwerkelijk op baby’s gericht was, maar op pubers. Tsja, dan krijg je ook geen goede resultaten.
Wel weten ze zeker dat baby’s een voorkeur hebben voor klassieke muziek, kinderliedjes en smooth jazz. Deze muziek heeft een rustgevend effect heeft op je kids. Alhoewel ik een aantal kinderliedjes heb gehoord (en gezien) waar ik spontaan ADHD van ontwikkelde, maar dat even terzijde.

Als je de ontwikkeling van je kleine wil bevorderen kan je beter samen muziek gaan maken! Lekker trommelen en rammen op pianotoetsen. Ik heb voordat ik überhaupt een kindje had al een hele mand met instrumenten verzameld waar de kleine straks heerlijk mee kan spelen (herinner me dat ik een set oordoppen aan de Sint vraag).

Ik denk dat diversiteit goed is voor iedereen, dus ook voor een kleintje. Je merkt vanzelf welke muziek de meeste aantrekkingskracht uitoefent.

De komende tijd rock ik Tessel in ieder geval in slaap met de Coolest baby playlist!

Vader en baby slapen

 

 

 

 

 

 

Welk nummer vind jij op nummer 1 thuis horen?

Albums kan je hier bestellen!
Deze compositie van Mozart heeft een positief effect op je IQ.
Meer lezen kan hier!

[fbcomments]

3 Comments on Baby Rockstar- de coolste baby playlist!

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: