Het belang van scheikunde voor vrouwen? Sorry, Wat zeg je?

Seksisme is van alle dag, ik heb dan ook niet vaak meer dat ik versteld sta van iets wat ik lees, maar van dit artikel viel mijn mond open. Dit artikel, geschreven voor het schoolkrantje van een Rotterdams Reformatische middelbare school is ronduit tenenkrommend want de Adjunct directeur laat wel een heel bijzonder staaltje seksisme zien.

directeur de volgende vergelijking te maken:

Als vrouw moet je scheikunde in je vakkenpakket hebben, want je moet je huis schoonhouden en anders ga je schoonmaken met pindakaas in plaats van groene zeep.

En vrouwen die het vak scheikunde niet doen krijgen het advies een man te zoeken die dat wel in zijn pakket heeft gehad.

dit geloof je toch niet? Seksisme bron: Wartburg Revius

Wut? Wut? Wut?

Ik hoop toch echt dat mijn dochter nooit op een school komt waar de Adjunct Directeur zulke uitspraken doet en ons regelrecht terug slingert naar de jaren ’50!
Uiteraard moet een schoolkrant altijd met een korreltje zout worden genomen, maar ik ben bang dat ik hierbij een hele zak zout nodig heb.

Dit kan je simpelweg niet zeggen tegen leerlingen, leerlingen zijn gevoelig voor dit soort informatie uit de mond van een “belangrijk” iemand. Zelfs niet als het als grapje bedoelt is wat mij betreft.

Wat vind jij hiervan?

Hier vind je link naar de schoolkrant.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: