Beschuit met muisjes is voor mietjes!

Dat is wat mijn vriend zei toen ik zwanger was. Hij had al gelijk bedacht dat er een geboortebiertje zou komen. Echt bier! Met alcohol! Bier dat in grote pullen geschonken zou worden om te vieren dat Tessel geboren is!

Ik vond het eigenlijk wel een tof idee en het paste helemaal in het straatje van mijn vriend die hobbybrouwer is.

Dus terwijl ik aan het ploeteren was op de geboortekaartjes (die inmiddels waarschijnlijk voor een groot deel in het gemeentearchief zijn verdwenen, lees prullenbak) was mijn vriend bezig met het verzamelen van flesjes, recepturen aan het bedenken, en het etiket aan het fabriceren. Maar het belangrijkste werk moest ook gebeuren: het echte brouwen!

Wax on, wax off... Geduld is een schone zaak bij het steriliseren van de flesjes!

Wax on, wax off… Geduld is een schone zaak bij het steriliseren van de flesjes!

Na het brouwen, en het proeven natuurlijk, moest het bier gebotteld worden!

Na het brouwen, en het proeven natuurlijk, moest het bier gebotteld worden!

Na vele uren noeste arbeid was het Tessel bier (een IPA) klaar! Net op tijd voor de geboorte van de kleine.

Na vele uren noeste arbeid was het Tessel bier (een IPA) klaar! Net op tijd voor de geboorte van de kleine.

Ik vind het ontzettend jammer dat ik geen foto’s heb van het brouwen zelf. Mijn vriend heeft een thuisbrouwerij in onze tuin. Hij heeft het bier gebrouwen toen ik een dag niet thuis was. Ik kan je dit zeggen: ik was niet thuis met een goede reden! Bier brouwen stinkt! En plakt!

Dus ik zat lekker een dagje bij mijn moeder.

Het bier schijnt heerlijk te smaken, maar toen het gemaakt werd dronk ik natuurlijk geen alcohol. Daarnaast ben ik nou eenmaal een mietjes bier drinker (rosébier), dus ik hield het heel saai, bij beschuit met, jawel, muisjes. Roze en blauw door elkaar. Dat dan wel weer!

Mocht je nou zelf ook een geboortebiertje willen, maar heb je geen vriend die dit kan maken. Je kan het ook bestellen bij bijvoorbeeld:

Dudok Bier
of geef een biertje cadeau aan de versbakken ouders via:
Drankgigant

Hoe heb jij de geboorte van je kleintje gevierd met anderen?

 

4 Comments on Beschuit met muisjes is voor mietjes!

 1. Marjolein
  19/11/2015 at 20:23 (3 jaar ago)

  Wat origineel zeg! Maar die beschuitjes zijn ook heel erg lekker hoor 😉

  Beantwoorden
  • admin
   21/11/2015 at 09:43 (3 jaar ago)

   Ja, die zijn heerlijk he! 😀 Ik kan ze wel elke dag eten!

   Beantwoorden
  • admin
   21/11/2015 at 09:43 (3 jaar ago)

   Uiteindelijke wel, haha!

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: