Hoe krijg je nou een echt uniek geboortekaartje?

Ik heb lang nagedacht over het geboortekaartje van Tessel. Ik heb letterlijk uren over het internet gestruind om iets te vinden wat bij mijn stijl past. Want net als veel anderen wilde ik een uniek geboortekaartje hebben. Maar niks, helemaal niks, tussen al die duizenden kaartjes vond ik leuk.

Daarom heb ik besloten om mijn geboortekaartje zelf te gaan maken.

Ik heb de tekst op de achterkant laten drukken bij Printerette . Daarvoor heb ik lettertype “Bohemian typewriter” gedownload (de standaard lettertypes waren ook niet veel soeps). De tekst heb ik daarna simpelweg in Word geschreven, formaat ansichtkaart, waardoor er 4 kaarten op 1 A4 gingen. Het mooiste van alles? Voor 150 afdrukken op dik papier betaalde ik €21!

bewerkt 2

op de achterkant van het kaartje staat een gedeelte van het liedje Fonske en Fronske van Urbanus, wat mijn vriend er graag op wilde hebben.

In het doosje ligt de sleutel van de poort der geheimen
en de ringen die de koningen dragen
een wekkertje dat tikt tot het einde der tijden
en een zwaard om de dood mee te verjagen.

– Urbanus –

Omdat ik toen nog niet wist dat ik twee weken later dan mijn uitgerekende datum zou bevallen hebben we er alleen op gezet dat ze geboren is op haar verjaardag. Ik heb een datumstempel gekocht bij de Luto, zodat als ze geboren was, we alleen nog maar de datum hoefden te stempelen.

bewerkt 5

Gewicht, lengte en tijd wilden we niet op de kaart hebben.

De voorkant heb ik, op haar naam na, gestempeld. Hiervoor heb ik stempels besteld bij Miss Honeybird! Zij heeft de leukste stempels en ik ben dan ook wel even bezig geweest om mijn stempels te vinden. Miss Honeybird was heel erg behulpzaam en betrokken en mede daardoor is de kaart zo leuk en persoonlijk geworden.

bewerkt 6

Bart en ik zijn allebei gek op de natuur en op de bergen en snowboarden. Daarom staan er op de voorkant bergen en staat er op één van de bergen een vlag. Met die vlag zeg ik symbolisch tegen mijn dochter dat ik hoop dat ze al haar dromen, welke dat ook mogen zijn, zal waarmaken.

bewerkt 3

De kaart heb ik in enveloppen van de Hema gestopt, ook de etiketten komen daarvandaan.

Als je elke avond afspreekt met jezelf dat je 10 kaarten stempelt, dan heb je in no time al je kaarten gemaakt. Persoonlijker dan dit kan het zowat niet worden!

Wat voor kaartje had jij?

2 Comments on Hoe krijg je nou een echt uniek geboortekaartje?

 1. Nicole Orriëns
  10/11/2015 at 10:42 (3 jaar ago)

  Ik heb vijf kinderen dus vijf verschillende geboortekaartjes. Allemaal heel verschillend. Ik vind die van jou erg leuk. En zeker uniek.

  Beantwoorden
  • admin
   10/11/2015 at 21:40 (3 jaar ago)

   Dank je wel! Ik ben nou wel erg nieuwsgierig naar jouw 5 geboortekaartjes. Ik vond één al lastig bedenken, laat staan 5 🙂

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: