Chelsea: “Ik zal niet buigen voor Donald Trump!”

Een interview met de progressieve Chelsea uit Texas

Ik was in shock! Ik was Tessel aan het wegbrengen naar de oppas en hoorde op het nieuws dat Donald Trump president van Amerika wordt! Allerlei gedachten schoten door mijn hoofd, de netste daarvan zijn: hoe kan dit gebeuren?

Wie zijn die minkukels die stemmen op zo’n walgelijke vent? Veel van mijn gedachten zijn NSFW. Maar ja… Ik woon zelf niet in Amerika, ik woon in een dorp onder de rook van Amsterdam. Ik heb geen stemrecht in “the land of the brave” en de consequenties zijn voor mij waarschijnlijk niet direct voelbaar.

Hoe moet het zijn als je in Amerika woont? Als je progressief bent, terwijl je in “Trump State” Texas woont? Wat denk je over de toekomst, van jezelf als vrouw en moeder? Wat ligt er in het verschiet voor je kinderen? Ik moest en zou dit gewoon weten! Dus, stoute schoenen aangetrokken en gevraagd aan Chelsea. Hier haar verhaal.

15050156_10209847043265267_150361763_n

Chelsea en haar gezin.

Open minded in Texas

Chelsea woont in een klein dorp in Texas, waar praktisch iedereen stemt op Donald Trump. Ze is een stay at home mom met 3 kinderen (2 jongens en een dame). Zij heeft het nieuws geschokt aangehoord en wil het liefste haar boeltje pakken en emigreren, alhoewel ze weet dat dit financieel gezien niet mogelijk is.

Chelsea wilde Bernie Sanders als president, ze is progressief tot op het bod. Hoe wordt je progressief in een staat waarin je met de nek wordt aangekeken omdat je “anders” denkt dan de rest? Dat heeft volgens Chelsea te maken met opvoeding. De ouders van Chelsea hebben haar liefdevol opgevoed, ze heeft geleerd elk levend wezen lief te hebben, ongeacht hun kleur of levensovertuiging. Haar moeder is agnostisch en haar vader is christen. Ze heeft vrienden met verschillende religies.Ze weet ook wel dat er overal een rotte appel tussen kan zitten, dat zegt niet perse iets over je afkomst. Je kan niet een hele religie of ras afrekenen op het gedrag van een individu

Liefhebben

Zo waren haar ouders tot voor kort  niet voor het homo huwelijk, nu wel. Chelsea heeft ze laten in zien dat hier dezelfde principes van toepassing zijn als zij haar in haar jeugd geleerd hebben: Liefhebben! Iedereen verdient dat!

Ik ken liefde in mijn leven en ik wil dat iedereen dit in zijn leven heeft! Onder ons vleselijke jasje zijn we allemaal gelijk.

Haar kinderen voedt ze op met dezelfde normen en waarden.

Trump president

“Fucking Socialist!”

In Texas, waar zij woont, is haar progressieve houding niet de norm, er wonen vooral Republikeinen. Je raad het al: de mensen die op Trump stemmen. Chelsea heeft al heel veel ellende over zich geen gehad.

Ik ben een “fucking socialist” genoemd, een communist, ignorant en een “nigger lover”. En omdat ik voor homo rechten ben, ben ik uitgescholden en praat ik niet meer met een groot deel van mijn familie.

Texas, een staat waarin je een dikke huid moet hebben als progressieveling, om overeind te blijven en te blijven geloven in jezelf. Chelsea doet dat, ze houdt vast aan haar normen en waarden, ongeacht wat anderen daar van vinden.

15032462_10209847043585275_83805041_n

Opvoeden in Trump tijden

De oudste zoon van Chelsea, Robert (8), is een slimme jongen. Zij en haar man praten met hem over politiek en wat gevolgen kunnen zijn van keuzes die gemaakt worden. Ze kunnen dit bespreken omdat Robert het begrijpt. Hierin pushen ze hem niet, Robert mag zijn eigen keus maken.

“Kinderen zijn een stuk slimmer dan dat wij ze als volwassenen inschatten. Ze zijn niet blind en weten het verschil tussen goed en kwaad, veel volwassenen lopen hier, willens en wetens, voor weg en spelen spelletjes. Kinderen niet.”

Ik maak me wel zorgen om de invloed die kinderen onderling op elkaar hebben, vooral op school. Ik snap namelijk heel goed dat kinderen erbij willen horen, daarom doen wij erg ons best om onze kinderen te leren denken voor zichzelf, als individu.

Gelukkig zijn er nog geen ouders die hun kinderen niet met die van Chelsea laten spelen. In de tussentijd leert ze haar zoon respectvol om te gaan met de mening van anderen.

Bernie Sanders

Als Robert zelf zou kunnen stemmen, dan zou hij stemmen op Bernie.

Bernie: een man die al gepensioneerd zou kunnen zijn, maar toch besloot een gooi naar het presidentschap te doen. Bernie is iemand die ik ook aardig zou kunnen vinden… Hij is progressief en denkt na, hij wil mensen ook na laten denken. En dat is iets wat Trump niet wil. Trump wil het volk mak als een lammetje achter zich aan hebben. Een kudde kneedbare schapen die hij zijn wil op kan leggen.

Ik had altijd een Bernie sticker op mijn auto, maar heb deze eraf gehaald toen zelfs voor mij onbekende mensen mij uitscholden. Dat was verschrikkelijk!

15049900_10209847044465297_1130122808_n

In één keer terug naar een ongeëmancipeerde samenleving!

Chelsea: “Ik ben op dit moment vooral bang voor het leven wat mijn dochter Olive tegemoet gaat. Ze zal het grootste gedeelte van haar leven moeten vechten voor iets waar onze ouders al eens voor gevochten hebben: Gelijkheid. Ik zie in Donald Trump een reïncarnatie van Hitler. Hoe kan dit wéér gebeuren? Hebben we niet geleerd?” Ze is bang dat het leven van alle minderheden zal veranderen, alle moreel vliegt het raam uit en respect verdwijnt als sneeuw voor de zon.

En dan hebben we nog de muur die Trump belooft

“Belachelijk! Een aanfluiting!” noemt Chelsea de muur: “Amerika bestaat helemaal uit immigranten, Donald Trump incluis. Mede daardoor zijn we een mooi land geworden, een land met mogelijkheden. Hoe kunnen zoveel mensen dit ontkennen? Hun rug hier naar keren?”  Ze denkt dat ook dat een oorlog onvermijdelijk is: “Trump zal hoe dan ook iemand kwaad maken! Hij heeft geen idee wat politiek inhoudt en al helemaal niet wat buitenlands beleid betekend. Ik voel me niet veilig in mijn huis en land.”

15049719_10209847043865282_645075387_n

Verdoezeling in het onderwijs

Het onderwijs ziet ze ook al veranderen, ze merkt dat de nadruk ligt op toetsen en niet op leren nadenken. En ze is bang dat het onderwijs nog verder zal gaan veranderen. De geschiedenisboeken zijn al aangepast om de verschrikkelijke geschiedenis van Amerika te verbloemen en mooier te maken. Onderwijs gaat niet over jezelf leren zijn, leren je eigen leven vorm te geven. Onderwijs richt zich steeds meer op cijfers en toetsen. Wat is het volgende?

Kan er ook iets goeds voortkomen met Donald Trump als president?

Het enige goede wat Chelsea kan bedenken is dat de “affordable” care act zal verdwijnen. Deze is namelijk niet zo “affordable” als ze zeggen. Sterker nog, ze is meer kwijt aan haar zorgverzekering dan aan haar huis! En als je niet betaald? Dan krijg je een dikke boete van $695 per volwassene of 2.5% van het gezamenlijk inkomen, net wat meer is.Dit is crimineel, vindt Chelsea, hoe kan je mensen geld afdwingen wat ze niet hebben?

De meeste families komen hierdoor in de problemen, dit zijn de families die een gemiddeld inkomen hebben, de middenklasse. Teveel verdienen om hulp te krijgen van de overheid maar te weinig om de verzekering en de rest van de vaste lasten te kunnen betalen. En precies daar zitten Chelsea en haar man ook…

15032546_10209847043145264_243297445_n

De computer kan het niet aan!

Chelsea is niet de enige die graag weg zou willen uit Amerika, dat blijkt wel uit het feit dat de website van de immigratiedienst van Canada crashte toen duizenden mensen de site bezochten, vlak nadat bekend werd dat Donald Trump president zou worden.

De vraag is alleen: hoeveel mensen zullen daadwerkelijk emigreren naar een andere land? De meesten zullen er de financiële middelen niet voor hebben. En dat is precies waarom veel mensen op Trump gestemd hebben, ze hopen dat hij ze uit alle sores kan halen.

Wat vind jij ervan dat Trump president gaat worden?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 Comments on Chelsea: “Ik zal niet buigen voor Donald Trump!”

  1. janine
    10/11/2016 at 18:03 (3 jaar ago)

    Ik vind het werkelijk WALGELIJK! bah, ik snap niet zo goed dat mensen op hem kunnen stemmen. Hij is een soort AMerikaanse Geert Wilders. Hier vallen we geert allemaal aan maar in Amerika kan zoiets door de beugel : grap them by the… Serieus? Ik hoorde dat er erg veel vrouwen op hem gestemd hebben, ik zou dat ook echt nooit doen. Ik ben erg nieuwschierig met hoe hij het presidentschap gaat doen en wat zijn échte’ plannen nou zijn
    janine onlangs geplaatst…FREEDOM eyebrow pomade in Ash Brown | BeautyMy Profile

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: