Sinds kort wil Tessel alleen maar mee eten met het avondeten als ze letterlijk krijgt wat wij eten. Daarom ben ik, chef kok als ik ben, aan het kijken naar makkelijke en lekkere gerechten waar we allemaal van genieten.
Afgelopen week had ik een winnaar! En die wil ik natuurlijk met jullie delen.
Gepofte zoete aardappel met koriander, feta en rode peper:
Ingredienten:
2 grote zoete aardappelen en 1 kleine,
1 pakje feta of witte kaas,
(Verse) koriander, ik nam kruiden uit een potje… want lui.
Verse rode peper.
Olijfolie
Verwarm de oven op 180 a 200 graden.
Was de zoete aardappel goed en prik er gaatjes in. Smeer de zoete aardappelen daarna in met olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
Ze de schaal ongeveer 45 minuten in de oven totdat je makkelijk met een vork in de aardappel kan steken. (zo zacht als boter)
Verkruimel de feta in een schaal en meng dit met de rode peper en de koriander. (voor Tessel liet ik de rode peper eruit)
Snij de aardappelen in de lengte doormidden en hol de helften uit.
Meng de inhoud van de zoete aardappel met het kaasmengsel.
En doe alles terug in de schil van de zoete aardappel.
Voila, een kind kan de was doen! Tessel smulde er in ieder geval van, en wij ook!
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, wil je het me laten weten als je het gerecht uitprobeert?
Eve
17/08/2016 at 09:03 (3 jaar ago)Eve onlangs geplaatst…Volgens de Curve