Over het wasbare luier leed (en zindelijk worden)

Een vriendin die bijna tegelijk met mij een baby heeft gehad is vanaf het begin stug aan de slag gegaan met wasbare luiers. Dat moest en zou ik ook hebben, want zeker weten dat ik dat zou gaan doen! Ik haalde allemaal wasbare luiers, inlegjes, een rol papier en weet ik wat in huis, natuurlijk met de leukste en hipste patronen.

wasbare luier, Aliexpress

En toen werd Tessel geboren, en at ze niet, viel ze af, huilde ze, was ze over het algemeen een beetje zielig en poepte ze bovendien veel! Ik hoef zeker niet uit te leggen dat ik het idee van het gebruiken van wasbare luiers zó het raam uit heb gekinkeld. Het lukte me net aan fatsoenlijk voor de dag te komen, laat staan dat ik die ontzettend ranzige luiers ook nog een op de hand (ja echt!) zou gaan wassen, nadat ze een dagje heerlijk hadden geweekt op zolder. Kots!

Tessel kruidvat

Nee hoor, ik heb heerlijk gebruik gemaakt van de wegwerpluiers van de Kruidvat en sprak met mezelf af dat ik als ze één was zou beginnen met de wasbare luiers. Ik had namelijk ergens gelezen dat je er dan het beste mee kan beginnen omdat het het kind sneller zindelijk zou maken. Klinkt logisch, die wasbare luiers schijnen veel minder comfortabel te zijn dan die heerlijk zachte, pamperen luiers, die ook nog eens ál het vocht opnemen. Dat doen die wasbare dingen dus niet, dus… niet zo fijn voor je billen, dus… sneller op het potje en zindelijk. Hoppa! Kind kan de was doen 🙂

Maar ja, nu is ze één. En werk ik weer, sport ik, sociaal leven is weer op gang gekomen, je raad het al, die geweldige fashionable luiers (ze zijn echt prachtig) liggen stof te happen rechts achter in de commode.
En vriendinlief draait haar hand niet meer om voor een wasbare luier, die doet het al ruim een jaar routinematig en zij heeft een kindje die spuitpoep weet te generen (hier voel ik me dan wel een beetje een mazzelaar).  Ik ben me nu aan het inlezen op longies en snappies, maar ik snappie er nog niet veel van en het klinkt vermoeiend bovendien. Tijd dus voor mij om haar aan de tand te voelen, mijn mouwen op te stropen en aan de slag te gaan! I can do this! Wish me luck 😛

poep wasbare luiers

 

Hebben jullie tips, zodat ik me kan voorbereiden?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 Comments on Over het wasbare luier leed (en zindelijk worden)

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: