Wat kan je doen als je baby verkouden is?

Gisteravond was het hier voor het eerst raak, Tessel werd ziek…
Om 23.00 uur begon ze met huilen en dat is niet gestopt totdat de wekker van mijn vriend ging (om 6.15). Ik ben zelf nou niet bepaald een huilepiet, maar na een aantal uren wiegen, wandelen en sussen was ik op en dus brak ik. Ik was door en door koud en moe en wist me geen raad met ons kleintje wat ontzettend huilde van verdriet. Haar wangetjes waren koortsig rood en het zweet stond in haar nekje.

Tijdens een kort momentje van rust, ze sliep heel even in mijn armen, heb ik mijn telefoon gepakt en gegoogled. Mijn conclusie: (neus) verkouden.

Vroeg of laat wordt elk babytje een (neus)verkouden. In het geval van Tessel at ze minder en sliep ze eigenlijk gewoon niet (wat niet zo gek is, ze kreeg immers geen lucht). Ze leek jeuk aan haar neusje te hebben en ze heeft waterig snot. Ook moest ze ontzettend verdrietig huilen, onophoudelijk. Gelukkig bleek ze geen verhoging te hebben.

Vannacht kon ik niet anders dan haar blijven wiegen en sussen, en accepteren dat wij allebei vandaag niet de beste dag zou hebben. Maar dit zal me dus nooit meer gebeuren! Daarom kocht ik first thing vanochtend een neusspray met zoutoplossing en maakte ik daarna een knoflook/ lavendelzalf, een super effectief en natuurlijk middel tegen verkoudheid en griep.

Verkouden? Maak zelf knoflook/ Lavendelzalf:

bewerkt10

 

Ingrediënten:

 • 80 gram kokosolie
 • 10 druppels lavendelolie
 • 8 teentjes knoflook

 

 

 

Meng alles in de foodprocessor tot een glad mengsel en doe het daarna in een goed afsluitbaar potje. Je kan het middel gelijk gebruiken, maar in de koelkast zetten zorgt ervoor dat het effectiever gaat werken.

verkouden, middel

 

 

 

 

Hoe gebruik je het:

 • Smeer een flinke hoeveelheid op de zooltjes van de voetjes van je kleintje. Doe je kleintje sokjes aan om de zalf op zijn plek te houden.
 • Smeer het op de borst van je kleintje.
 • Herhaal dit elke 2 a 3 uur, totdat de verkoudheid van je kleintje af begint te nemen.

Overigens kan je het zelf ook gebruiken!

Knoflook

Knoflook, het is niet alleen lekker maar het werkt ontzettend als je verkouden bent. Dat komt door zijn antibacteriële, antivirale, antifungale en ontstekingsremmende werking!

 

 

 

 

 

 

 

Ook bij oorontsteking werkt knoflook trouwens goed! Plak dan een van zijn velletje ontdaan plakje achter het oortje van je kind.

Dan nog even kort over ui:

UiZoals je wel eens meegemaakt hebt, zorgt ui voor traanogen bij het snijden ervan. Ui onttrekt vocht uit je lichaam. Dus ook snot! Als je kindje (of jij natuurlijk) last hebt van verkoudheid, leg dan een opengesneden ui naast het bed! Het verlicht!

 

 

Ik vind het verschrikkelijk om Tessel zo lamlendig te zien, maar ik ben blij dat ik deze zalf nu klaar heb staan!

Hoe een verkoudheid ontstaat kan je hier lezen.

Heb jij nog handige tips?

 

1 Comment on Wat kan je doen als je baby verkouden is?

 1. Vlijtig Liesje
  04/12/2015 at 12:07 (3 jaar ago)

  Je kunt niet heel veel doen is mijn ervaring. Ik gaf borstvoeding en dat vond ik altijd een fijn idee, omdat ik ze dan antistoffen tegen de verkoudheid kon geven. Verder in een vochtige badkamer gaan zitten. Daar komt de boel goed van los.

  Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: