Welke kinderopvang kies ik?

Toen ik wist dat ik zwanger was ben ik direct gaan zoeken naar een leuke kinderopvang, want hoe je het ook wendt of keert, er zou een moment komen dat ik weer zou gaan werken.

Er is ontzettend veel geschreven over kinderopvang, en dat is waarschijnlijk de reden dat het vinden van kinderopvang wat bij je kind past zo lastig is. Online vind je meerdere checklisten met punten waar je op moet letten, voors -en tegens over kinderopvang en onderzoeken naar welbevinden van kinderen op een opvang. (kijk maar eens bij het Nederlands Jeugd Instituut)

Ik kreeg er keuzestress van…

Ik heb verschillende kinderdagverblijven bekeken en ik kwam telkens tot de conclusie dat er wel zeker voordelen waren (ruime openingstijden, voordelig, halve dagen mogelijk), maar dat het toch niet helemaal goed voelde.

bewerkt6

Dit kinderdagverblijf zou ik persoonlijk niet kiezen.

Ik was op zoek naar kleinschalig en vriendelijk. Een plek waar mijn kind zich zonder mij in een veilige omgeving kon ontwikkelen. Een plek waarbij ze veel buiten zou kunnen zijn en sociaal versterkt zou worden.

Dit gevoel kreeg ik niet bij de grote ketens, waar het buiten spelen vaak gebeurde op een “platje van tegels omzoomd met stalen hekken”.

Ik had de hoop al bijna opgegeven toen ik via een familielid hoorde dat er ook zoiets bestond als een agrarisch kinderdagverblijf! Ik heb gelijk een afspraak gemaakt en toen we er eenmaal waren direct besloten onze ongeboren vrucht in te schrijven. Wat voelde het hier goed! Maar wat wil je ook met zo’n uitgangspunt:

Veel bewegen in de buitenlucht en ervaringen opdoen in de natuur en met de dieren.

bewerkt4

Sinterklaas vieren!

Het kinderdagverblijf van onze keuze ligt op een melkboerderij. De kinderen zijn een groot deel van de dag buiten en mogen spelen in de hooischuur of in de stal, waar ze bijvoorbeeld de kalfjes te fles mogen geven. Ook leren ze hun eigen kaas maken of onderhouden ze hun eigen moestuintje. Te gek!

bewerkt7

Ruimte! Lucht! Vrijheid!

Onze dochter is nu nog wat aan de kleine kant om al deze dingen te kunnen, maar ik ben ervan overtuigd dat een opvang waarbij je veel buiten bent en in contact komt met dieren en de natuur, goed is voor de ontwikkeling van je kind. Ze krijgen er zelfvertrouwen van en voelen zich blijer.

bewerkt5

knuffelen met de dieren!

De kinderopvang ligt niet in onze wijk, dus we moeten een stukje omrijden. Maar dat heb ik er voor over. De kinderopvang kies ik immers niet alleen voor mezelf, maar voor mijn kind. Zij moet er de hele dag zitten. En een blij kind, is een blije mama.

527134_317883348368883_253179487_n

Lammetjes de fles geven.

De meeste agrarische kinderdagverblijven zijn aangesloten bij de VAK

Ze zitten verspreid over het hele land, dus ook in de randstad, kijk maar eens op:

De koebel
Kinderopvang de Tierelier
of
Kukeleku

Hoe heb jij de opvang van je kindje geregeld?

6 Comments on Welke kinderopvang kies ik?

 1. Daphne
  11/11/2015 at 22:30 (3 jaar ago)

  Niet dat ik er gebruik van wil maken (teckels zijn vast niet welkom op die boerderij), maar: is het niet handig als je ook het adres kenbaar maakt, voor eventuele andere potentiële gegadigden?
  *ofzieikhetgewoonnietstaanomdatiknietgoedkijk?*

  Beantwoorden
  • Eve
   11/11/2015 at 22:41 (3 jaar ago)

   Klopt, ik heb de gegevens aangevuld, zodat het voor iedereen sneller vindbaar is. Dank je wel dat je me erop wees!

   Beantwoorden
 2. Huisvlijt
  13/11/2015 at 12:08 (3 jaar ago)

  Ik bleef bewust thuis. Zo’n agrarisch dagverblijf lijkt me erg leuk. Bijzonder ook dat dit er is.

  Beantwoorden
  • Eve
   16/11/2015 at 15:19 (3 jaar ago)

   Dat vind ik nou ook, het is dat ik er puur toevallig achterkwam. Bewust thuisblijven lijkt me ook een heerlijk 🙂

   Beantwoorden
 3. Marieke den Uil
  31/03/2016 at 21:07 (3 jaar ago)

  Bedankt voor het mooie compliment!

  Beantwoorden
  • Eve
   02/04/2016 at 19:41 (3 jaar ago)

   Graag gedaan en welgemeend! 😀

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: