Ziek zijn is verboden!

Vorige week hadden mijn vriend en ik een weekje vakantie, om heerlijk de eerste kerstdagen en oud en nieuw met ons kleintje te kunnen vieren. We zagen het voor ons: samen wandelingen maken in het bos en een week lang een “niets moet, alles mag” houding. En toen werd ik ziek… echt ziek. Eén van mijn ogen werd dichtgeknepen en traanden continue, mijn neus zat dicht en liep tegelijk leeg. Door de koorts had ik het de hele dag koud en warm en de kriebel in mijn neus gaf een nieuwe dimensie aan niezen, want dat deed ik onophoudelijk. ’s Nachts had ik zulke lucide dromen dat ik vaak badend in het zweet wakker werd (ons kleintje is deze week een aantal malen doodgegaan in mijn dromen… niet leuk). En of ik nou om 19.00 uur naar bed ging of om 23.00 uur, ik sliep toch slecht.

ziek

Deze keer was ziek zijn anders dan alle andere keren in mijn leven! Dit keer was ik ziek terwijl er ook een kleintje in het spel was. Ik was bang dat ik haar ook aan zou steken en tegelijkertijd voelde ik me schuldig dat ik haar geen aandacht kon geven, daar had ik, zoals Geer dat zou zeggen, de kracht niet voor…

Van de feestdagen heb ik in ieder geval weinig meegemaakt, ik lag ellendig opgerold in een hoekje op de bank. En ik had me deze dagen zo anders voorgesteld. De eerste keer oud en nieuw met je kleintje is toch best een beetje bijzonder. Ik was ontzettend blij dat we naar mijn moeder gingen waar ze bezig gehouden werd door meerdere mensen, gaf me toch een rustiger gevoel dat er aandacht aan haar werd geschonken. En af en toe piepte ik er ook een lief woordje uit naar haar.

schrijf-0312_1

Om 12 uur heb ik welgeteld 5 minuten buiten gestaan, daarna gauw weer terug in mijn hoekje. Ik kon wel janken…De volgende dag was ik, zoals ik al verwachtte, nog zieker. Wie blijft er nou op tot 1 uur als je ziek bent? Nou, deze drol dus. De rest van het weekend heb ik slapend doorgebracht.
Pas sinds vandaag heb ik het gevoel dat ik weer het één en ander kan doen, zoals het schrijven van een nieuw blog, dat is er de afgelopen anderhalve week ook niet van gekomen. De rest van het jaar kan alleen maar beter worden!

Ik hoorde altijd van, met name, moeders dat ziek zijn geen optie is als je kinderen hebt. Je zet je eroverheen en doet alsof je niet ziek bent. Sommige moeders beweren zelfs nooit ziek te worden! Klink klare onzin! Ik ben in jaren niet zo ziek geweest, en “toevallig” net nadat ons kleintje voor het eerst naar de kinderopvang geweest is. Toeval? I don’t know…

Ben jij wel eens ziek? En hoe overleef je dat met kids?

3 Comments on Ziek zijn is verboden!

 1. Vlijtig Liesje
  08/01/2016 at 10:53 (3 jaar ago)

  Dat is inderdaad geen lolletje! Ik schortte dan alle regels maar op en liet ze tv kijken. Of ik liet ze doktertje of kappertje met me spelen, want daarbij kon ik gewoon blijven liggen.

  Beantwoorden
  • Eve
   11/01/2016 at 09:35 (3 jaar ago)

   Haha, dat kan natuurlijk ook nog! Alhoewel mijn kleintje daar nog iets te klein voor is (7 maanden). Maar voor de toekomst zeker een goed idee! 😀

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: